ביוגרפיה

שמעון סיבוני האתר הרשמי

סגנון המוזיקה

חזנות ואופרה איך זה משתלב

שמעון סיבוני נולד במרוקו בעיר קזבלנקה, אביו אלברט ז"ל היה חזן פייטן ומורה לשירת תהלים בסגנון ספרדי, שהטביע את חותמו על הקהילה היהודית במרוקו.

שמעון גדל על חזנות ופיוטים יחד עם האהבה שלו לסגנון ה'פלמנקו ספרדי' והקול האדיר שלו, הובילו אותו ליצור את הסגנון הייחודי שלו: 

שירה אופראית המשלבת חזנות יהודית ואלמנטים של פלמנקו ספרדי ונגיעות מזרחיות.

אף אמן לפניו לא העז להיכנס אל היכלי האופרה עם תמהיל שכזה, אבל צפייה במופעים כ"שירת המלאכים" בליווי עשרות נגני תזמורת סימפונית מוכיח כי סגנונו של סיבוני הנו טבעי, בשל, נעים מאוד ומרגש

ביוגרפיה

ביוגרפיה מורחבת על חייו של סיבוני

שמעון מאיר סיבוני נולד בקזבלנקה, מרוקו ב 19.11.1966. אביו, אלברט ז"ל, היה חזן פייטן ומורה לשירת תהלים בסגנון ספרדי, שהטביע את חותמו על הקהילה היהודית במרוקו. "אחרי דוד המלך – אתה הוא המלך של ה-תהלים", אמר עליו רבי דוד בוזגלו, גדול פייטני מרוקו.

שמעון גדל על ברכי אביו, והתמחה בכל סגנונות הפיוטים והשירה היהודית. הוא החל להופיע בטקסי בר מצווה וחתונות, ועד מהרה התפרסם בזכות יכולתו הווקלית המרשימה והדיוק שלו בביצוע.

בהיותו בן 11 נסע למונטריאול קנדה, שם למד בישיבה. כשהיה בן 18 כבר שימש כחזן בית כנסת נווה שלום בליון, צרפת. כשהיה בן 20, שב לקנדה ובה שימש כחזן במשך כ -20 שנה. תחילה בטורונטו ואחר-כך ב"בית רמב"ם" ו"אור החיים" במונטריאול.

בשנים האחרונות הופיע סיבוני בכל רחבי העולם: צרפת (פאריס, ליון, מרסי, ניס, טולוז, דיז'ון ועוד) , אנגליה (לונדו, מנצ'סטר), ספרד (מדריד מרבלה, ברצלונה, גיברלטר) מרוקו (קזבלנקה, רבט, מרקש טנג'יר) ארצות הברית (ניו-יורק, ניו-ג'רסי, פילדלפיה, וושינגטון) ונצואלה (קראקאס), קנדה (מונטריאול, טורונוטו, קוויבק, אוטוווה ועוד) ובמדינות נוספות.

הוא הופיע יחד עם גדולי הפייטנים והזמרים היהודים בעולם כסמי אל מגרבי ז"ל וג'ו עמאר ז"ל ויבדל"א ר' חיים לוק, אמיל זריהן ליאור אלמליאח ואנריקו מסיאס. בשנים האחרונות נבחר להופיע כסולן עם שלוש התזמורות האנדלוסיות הגדולות בישראל: זוכת פרס ישראל, התזמורת האנדלוסית אשדוד, התזמורת האנדלוסית של אשקלון וכן האנדלוסית של מעלות.

ב-2009

כיכב סיבוני במופע המיוחד "שירת המלאכים" שנערך בבית האופרה בתל-אביב. ושודר בטלוויזיה. את סיבוני ליוותה התזמורת הסימפונית של ראשון לציון בניצוח דוד קריבושי.

ב-2010

הוזמן להופיע בפסטיבל המלכותי של מרוקו, מוואזין.

הוציא עד היום 5 דיסקים וכן DVD. בימים אלה עובד על הפקת DVD חדש מהופעותיו במרוקו.

פאווארוטי היהודי

סיבוני בפסטיבל המלכותי במרוקו

בחודש מאי 2010 הופיע סיבוני בפסטיבל המלכותי של מרוקו – מוואזין, לצד ענקי מוסיקה כאלטון ג'ון, סטינג, סנטנה וחוליו איגלסיאס.

סיבוני היה הזמר היהודי היחיד שהופיע בפסטיבל השנה, והופעתו עוררה התלהבות גדולה בממלכה.

ההופעה נערכה בעיר הבירה רבאט וצולמה בידי ערוץ הטלוויזיה הראשון של מרוקו. כלי תקשורת רבים, בתוכם כתבי טלויזיה רדיו עיתונות כתובה ונציגי סוכנויות ידיעות ממרוקו ומחוץ לה ביקשו לראיין את האמן היהודי, שזכה לכבוד רב ממארגני הפסטיבל ולאהבת הקהל.

לימוזינה של החברה המלכותית של מרוקו הובילה את סיבוני מראיון לראיון.

מדובר באמן מסדר גודל בינלאומי

כל הכרטיסים למופע – אזלו, כאשר מרבית הרוכשים היו מוסלמים, בעלי הערכה רבה למוזיקה היהודית והאנדלוסית. בתום המופע הקהל נעמד על רגליו וביקש עוד ועוד הדרנים.

העובדה שזמר יהודי חבוש מצנפת בצבע אדום שחור כמנהגם הקדום של רבני-מרוקו שר לחנים מוכרים במילות קודש בעברית לא הפריע לקהל – שלא הבין כמעט דבר מהמלים אך ידע לחוש כי מדובר באמן מסדר גודל בינלאומי – להריע לסיבוני ממושכות.

סיבוני ריגש לא רק את הקהל אלא גם את העיתונאים. שניים מהמראיינים ברדיו התרגשו עד דמעות כשסיבוני ביצע באולפן קטע משירתו.

פבארוטי היהודי לא פחות טוב מלוצ'יאנו פבארוטי

ההופעה נערכה ב"וילה דס ארטס", היכל האמנויות המארח את מיטב אמני מוזיקת עולם המגיעים למרוקו, כאשר את סיבוני נבחרה ללוות בפסטיבל התזמורת האנדלוסית של רבט, בניצוחו של אמין דבי, מגדולי המנצחים של המוזיקה האנדלוסית במרוקו. בתום המופע אמר דבי:

מי שחשב שפבארוטי מת – טעה. פבארוטי היהודי לא פחות טוב מלוצ'יאנו פבארוטי. אני צופה לסיבוני עתיד בינלאומי מרשים. מדובר באחד הזמרים הגדולים בעולם, לא רק במוזיקה האנדלוסית אלא בכלל

אמין דבי